5 oktober 2024

65-jarig jubileumfeest

Op 29 september hebben we het 65-jarig jubileum van onze vereniging gevierd met een gezellige middag in ’t Perron.

Tijdens de inloop en tot ca. 16.00 uur maakte karikaturist Wil portretjes van de aanwezigen.
Vaak met een treffende gelijkenis. Bij de koffie of thee kreeg men petit fours met verschillende smaken die gemaakt waren door onze dorpsgenoot Tom Vanholder, wel bekend als finalist van het 9de seizoen van Heel Holland Bakt.

Na de opening door de voorzitter gaf deze het woord aan de ceremoniemeester Tiny van Eerd. Deze wist op een geweldige manier de verschillende elementen van de middag aan elkaar te praten.

Als eerste stond een jubileum pub quiz op het programma. Onze quizmasters John Dekkers en Frans Bakermans wisten de 25 vragen op een bijzonder leuke manier te presenteren. Er zaten een paar instinkers in, daar was voor gewaarschuwd, en dat bleek later de scores behoorlijk te beïnvloeden. Ook dank aan Ton Soons die enkele leuke vragen over Heeze wist te bedenken.

Na de pubquiz werden de formulieren verzameld voor het tellen van de fouten op elk formulier. In de tussentijd werd er een drankje en hapje geserveerd en gaven de quizmasters de antwoorden op de vragen. Dat was af en toe hilarisch waar het de instinkers betrof.

Na de aansluitende pauze was de prijsuitreiking. We hadden onze burgemeester Teun Heldens bereid gevonden om de prijsuitreiking te verrichten Er was geen team met 0, 1, 2 of 3 fouten. Er waren twee teams met 4 fouten en 1 team met 5 fouten. Voor de 1ste en 2de plaats moesten benaderingsvragen worden beantwoord. De eerste ging over het totale gewicht van de quizmasters, daar zaten de kandidaten toch te ver naast. De tweede benaderingsvraag betrof het aantal leden van de vereniging. Wie er het dichtste bij zat had de 1ste prijs.

In de pauze die volgde werd het podium klaargemaakt voor een opreden van TaDaa een cabaret- en muziekgroep uit Helmond. Er werd volop meegezongen op bekende liedjes en daar lustten de aanwezigen wel meer van, maar helaas, aan alles komt een eind.